All-in tarief
Suzanne Heussen
Jullie staan voor misschien wel de moeilijkste beslissing van je leven: je gaat uit elkaar. Er komt zo veel op je af, je weet niet waar je moet beginnen. Als gecertificeerd mediator help ik jullie om orde in de chaos te brengen en zo tot stevige en heldere afspraken te komen over jullie kinderen, huis en financiën. Een hele zorg minder en meer energie om aan je nieuwe leven te beginnen.
Gratis kennismaken?
Mediator kosten
Wat kost een scheiding nou echt? Het kostenplaatje van een echtscheiding is niet altijd duidelijk. Waarschijnlijk ben je al van alles tegengekomen in je zoektocht op internet. Er zijn mediators die adverteren met goedkoop of zelfs gratis scheiden of er wordt over een all-in tarief gesproken. Het is erg verwarrend en dat terwijl je toch al met zoveel vragen zit.
Kwaliteitsregister
Realiseer je dat het beroep mediator niet beschermd is. Iedereen kan zichzelf mediator noemen, zonder ooit een gedegen opleiding te hebben gevolgd. Ook in mediationland is goedkoop vaak duurkoop. Het is aan de orde van de dag dat slechte scheidingsbemiddeling met halve afspraken na de scheiding al snel resulteert in jarenlange, peperdure rechtszaken.
Daarom is het belangrijk met een mediator in zee te gaan die in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland staat vermeld.
Alleen kosten van de MfN Registermediator worden vergoed door de rechtsbijstandsverzekering en alleen de MfN Registermediator mag op toevoegingsbasis werken. Voor echtscheidingen geldt hierbij de extra eis dat de mediator als specialisme Familiemediation heeft. Bij Suzanne vindt je zeker de kwaliteit die jullie scheiding verdient.
Wat kost mijn scheiding?
De kosten van een scheiding zijn afhankelijk van jullie situatie. Zijn er minderjarige kinderen, dan moeten er een omgangsregeling afgesproken worden en kinderalimentatie berekend. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan. In het belang van de kinderen en om toekomstige conflicten te voorkomen stelt de kinderrechter hoge eisen aan de afspraken zoals die in het ouderschapsplan beschreven staan.
Dan is er nog de zakelijke scheiding: complexe zaken zoals de hypotheek, erfenissen, testamenten, verzekeringspolissen en schulden moeten goed in kaart gebracht en uitgezocht worden, zodat de afspraken hierover niet als los zand aan elkaar hangen.
Misschien is er een eigen onderneming. Dan is het belangrijk dat de mediator financieel onderlegd is. Het opstellen van het convenant vergt juridisch inzicht van de mediator. Ook hier ben je bij Suzanne aan het juiste adres.
Als jullie al een aantal zaken met elkaar hebben afgesproken dan bespreekt Suzanne de mogelijke consequenties van deze afspraken en alternatieven. Ook bekijkt of ze juridisch in orde zijn.
Conclusie: het all-in tarief van Suzanne is maatwerk. Zo betaal je precies voor wat je nodig hebt, geen cent meer en zijn er geen verrassingen achteraf. Vind je een uurtarief prettiger? Dat is ook mogelijk.
Heb je nog vragen? Bel of mail gerust voor meer informatie of vraag alvast een gratis kennismakingsgesprek aan.
Wanneer heb ik recht op toevoeging?
Als je inkomen beneden een bepaalde norm is, kun je aanspraak maken op een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. Dan betaal jijzelf een eigen bijdrage en de overheid betaalt de overige mediationkosten.
Suzanne vraagt de toevoeging(en) aan. Vanwege haar deskundigheid en ervaring heeft de Raad voor Rechtsbijstand Suzanne het certificaat High Trust toegekend, waardoor er sneller antwoord is op de
toevoegingsaanvraag.