Scheiden & Woning

Suzanne Heussen

Jullie staan voor misschien wel de moeilijkste beslissing van je leven: je gaat uit elkaar. Er komt zo veel op je af, je weet niet waar je moet beginnen. Als gecertificeerd mediator help ik jullie om orde in de chaos te brengen en zo tot stevige en heldere afspraken te komen over jullie kinderen, huis en financiën. Een hele zorg minder en meer energie om aan je nieuwe leven te beginnen.

Gratis kennismaken?

Wat gebeurt er met de woning?

De woning is vaak een emotioneel beladen onderwerp. Het is je thuis, een plek met zoveel dierbare herinneringen. En toch zal een van jullie of allebei, binnenkort moeten verhuizen.

Angstige gedachten over dakloos zijn spoken door je hoofd. Moet ik weer bij mijn ouders gaan wonen of zwerf ik van familie naar vrienden en weer terug? Kan ik in het huis blijven wonen? Kan ik dat wel betalen? Hoeveel is ons huis waard? Is er overwaarde? Wat gebeurt er als ons huis onder water staat? Wat zijn de mogelijkheden?

 

De kinderen & de woning

Voor de kinderen moet er liefst zo min mogelijk veranderen. Zij kunnen er immers niets aan doen dat hun ouders uit elkaar gaan. Voor hen is het belangrijk dat ze dicht bij school, de sportvereniging en hun vriendjes & vriendinnetjes blijven. En dat ze straks op fietsafstand van de andere ouder, hun school, vrienden en sportvereniging wonen.

 

Mogelijkheden doornemen

Je kunt besluiten om de woning nog een tijdje onverdeeld te laten. Dat betekent dat de woning niet verkocht wordt en dat een van jullie er blijft wonen. Dan maak je afspraken over wie welke kosten betaalt en hoe lang de woning onverdeeld blijft.

Als jullie de woning willen verkopen, dan roept dat een heleboel nieuwe vragen op. Wat spreken jullie af als minimale verkoopprijs? En welke makelaar kiezen we uit?

Suzanne informeert jullie uitgebreid over de mogelijkheden. Vervolgens win je advies in bij de hypotheker of financieel adviseur over de haalbaarheid van jullie woonplan. Om de situatie helemaal duidelijk te krijgen neemt Suzanne ook contact op met een financieel adviseur.

Tenslotte worden alle afspraken zorgvuldig geformuleerd in het echtscheidingsconvenant. Geen enkel onderwerp wordt vergeten of blijft onduidelijk. Overal wordt aan gedacht.

Gratis kennis maken?

 Bel of mail mij!

Email

suzanne@heussenmediation.nl

Call Now Button